This site uses cookies for the correct functioning of the (multilingual) site and for displaying Youtube video's. You can change the cookie settings in your browser settings.

 

Er zijn de afgelopen jaren meer en meer mensen die geïnteresseerd raken in een wat meer zelfvoorziendende levensstijl. Daarom is er (al sinds 2008) de mogelijkheid om een week met ons te komen meeleven op Murat. Na je aankomst bekijken we samen met jou wat je interesses zijn en vervolgens passen we daar de activiteiten op aan. Sommige mensen willen alleen een weekje vakantie komen vieren en lekker lezen en zwemmen op een zelfvoorzienende plek maar sommige gasten komen voor speciaal om hun duizend vragen te stellen.


Het maakt Marie-josé en mij niets uit wat je wilt komen doen, jij bepaalt het programma. hier volgen wat voorbeelden van de dingen die wij je kunnen leren:

-Het zoeken naar een terrein; wat komt er allemaal bij kijken?

-Tuinieren en bewaren van oogst om er jaar rond van te kunnen leven. Sinds 2005 leven wij van eigen teelt.

-Natuurlijk bouwen. Wij hebben ondertussen veel ervaring met metselen met natuursteen, zowel "droog" (tuinmuren) als met specie van kalk en zand of tufsteen (zoals bij het bouwen van een huis). Ook hebben wij in 2015 ons dak gebouwd met traditionele technieken. We kunnen je dus een gevoel laten krijgen voor wat er bij komt kijken om zelf een huis te bouwen.

-Werken met de motorkettingzaag. We hebben alle balken van ons huis zelf met de motorzaag gemaakt. Ik kan je een volledige cursus motorzagen geven: vellen van bomen, onderhoud zaag, veilige zaagtechnieken, balken maken, hout drogen etc.

- Bijenhouden; we zijn geen professionele imkers maar we hebben wel altijd onze eigen honing en honingwijn. We kunnen je daar eventueel het één en ander over leren.

-Brood bakken. Wij malen ons graan op zonne-energie en bakken ons eigen brood sinds 2005.

 Er is hier, zoals je ziet, van alles te leren. Dan zijn er ook nog de zwemvijver, een zelfgebouwde watermolen, een zelfgebouwde rampomp, de rocketstove voor heet water, en een mooie rotspunt. Er is ook heel veel geschiedenis. Ooit was er op onze plek een romeinse villa en een versterkt dorp uit de ijzertijd (oppidum) Er is hier zoveel te zien!

 

Als jij onze gast bent tijdens een meeleefweek eten we samen van de producten uit eigen tuin en kan je slapen in de leemhut of in een tent. Soms komen er een aantal mensen tegelijk maar meestal ben je alleen.

 Een meeleefweek kost E250,- per persoon per week.

Wij hebben geen internet op Murat maar we gaan ongeveer een keer in de week naar vrienden om naar de mail te kijken. En reactie op je mail kan dus even duren! Als je sneller contact wilt kan je beter even bellen: 0033 (0)606432059. Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.

Misschien tot ooit!?

Vriendelijke groet, Sander&Marie-josé